Beveilig het admin gedeelte van je website

You are here:
< Terug

Het is met bijna elke website mogelijk om het admin gedeelte of wel backend te beveiligen met een .htaccess bestand.
Wat is er beter dan iedereen uit te sluiten van de admin map behalve jezelf..

De standaard admin map is voor Joomla “administrator” en voor WordPress “wp-admin” plaats in deze map een bestand met als naam .htaccess ( met het puntje ).

Als het bestand al aanwezig is kun je het stukje code bovenaan toevoegen.

Voor we beginnen moet je weten wat je externe ipadres is van de locatie waar je nu bent, dit kan hier: http://www.watismijnip.nl

Open nu het .htaccess bestand en voeg het volgende toe:

Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from 127.0.0.1

De map is dan enkel toegankelijk voor ip adres 127.0.0.1
Je hebt een ander ip adres dus dat voer je in in plaats van 127.0.0.1
Sla dit bestand op.

De onderste regel kun je onder elkaar herhalen voor meerdere ip adressen “Allow from 127.0.0.2” bijvoorbeeld.

Nu is het admin gedeelte enkel bereikbaar vanaf de locatie die je nu hebt.
Het kan voorkomen dat je ip adres word gewijzigd door de internet provider, je dient dit dan natuurlijk wel weer aan te passen om weer toegang te krijgen.

Hen je een site waarop bezoekers inloggen, controleer dan of dit nog wel mogelijk is.