Hoe publiceer of upload ik nu mijn website ?

You are here:
< Terug

Dit zijn de basis stappen hoe u het beste een website kunt uploaden op een hosting pakket van genoxhosting:

U heeft zelf een website gemaakt op uw computer en wilt deze graag publiceren op uw hosting pakket maar weet niet hoe u dit moet doen?

• download en installeer eerst een FTP programma, een FTP programma is veelal gratis te downloaden, waar exact? zoek bv via www.google.nl
  • start na de installatie het ftp programma en maak een verbinding met uw hosting pakket, de login gegevens heeft u per e-mail van ons ontvangen of staan in uw klantenpaneel, raadpleeg de handleiding van het FTP programma voor verdere instructie.
  • voor het verbinden via FTP heeft u de volgende gegevens nodig: uw ftp gebruikersnaam, ftp wachtwoord en de domeinnaam of IP adres van de server.
  • eenmaal verbonden met de FTP server “bladert” u met uw ftp programma naar de map: domains/uwdomein.nl/public_html waar “uwdomein.nl” natuurlijk uw eigen domeinnaam is wat u bij ons afneemt.
  • in deze map staat reeds een standaard index.html, in deze map upload u dan via het FTP programma uw eigen persoonlijke website bestanden. U vervangt dus de bestaande index.html met uw eigen index bestand, indien u een index.php of index.htm gebruikt dan dient u de standaard index.html handmatig te verwijderen. Al uw eigen website bestanden en mappen komen dus in de domains/uwdomein.nl/public_html map te staan, niet daarbuiten. tip: zorg er voor dat uw index bestand volledig met kleine letters is geschreven, anders werkt deze niet.
  • zodra u al uw bestanden heeft geupload en uw eigen index is geplaatst zal uw website direct zichtbaar zijn.